rökt fläsksida

Vart är semesterfirarna?

Ännu en lugn vecka har passerat och man börjar undra vart alla människor är?!

20160714_105322Den här tiden på året brukar det vara i fullfart, vår absoluta högsäsong. Men hittills under juli har det varit lugnt med bara någon enstaka dag som det verkligen har varit högt sommartempo. Tittar man ut över torget utanför oss är det inte heller så mycket folk i rörelse som det brukar vara , ganska folktomt för den här tiden på året. Så vart är alla och vad gör alla?
Vi hoppas det vänder snart, då finns vi som alltid här och är redo!

Vi har under veckan förädlat härliga fläsksidor från Närsjö gård/Farcon som sedan levererades till StrangeBrew som ska användas till deras bacon sliders som finns på menyn i deras nyöppnade bryggeripub. Vi gjorde en rimnings lag med vårat hus öl Stränge fusion som är en dark amber ale och lät de ligga där i 30 timmar innan de sedan åkte in en tur i rökskåpet. Det blev riktigt bra med en viss sötma från ölen och den vanliga sältan som finns i bacon. Jag hoppas de blev en perfekt kombo till deras slider.

20160713_12432520160714_15215820160714_203826

 

 

 

 

 

Kantarellerna växer så det knakar nu och vi har börjat bunkra upp med sommarkantareller. Vissa kanske hamnar med på spontana rätter som Tips på tavlan så håll utkik. Igår kväll blev det en rätt med vaktelägg, kantareller, dillvinägrett och buljong av kantarell.

20160720_19224920160720_192253På lördag den 23/7 är det åter igen dags för trubaduren Sonny & Petter att spela på innergården. Vi hoppas nu på uppehåll i vädret och kanske till och med sol. Inga bokningar tas där utan först till kvarn. Spelningen börjar kl 18.00 och pågår fram till 21.00

Vi hoppas på en grym kommande vecka och att ni kommer och spenderar härliga sommarkvällar hos oss!

Nu blir det att njuta av en ledig dag!
Vi ses!

M

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.