Kort summering av veckan

Juli månad är i gång men har börjat rätt lugnt.

Sommaren och bjudit på bra väder och första veckan i juli är över. Däremot känns det som att det inte har rullat igång riktigt helt än, bara någon enstaka dag med sommartryck. Vi får se om det drar igång ordentligt nästa vecka när fler folk har börjat sina semestrar. Överlag har veckan som gått ändå varit bra och även några cateringar har skickats ut.
Det vi önskar den här sommarsäsongen är att innergården får sig ett bra rykte och att det blir en populär plats att hänga på under sommarkvällarna. Förra året hade vi inte så tur med vädret och det blev väldigt struligt med innergården som är helt och hållet väder beroende och kändes som att den aldrig han skapa sig ett rykte under sitt första premiär år. Nu tar vi igen det i sommar och hoppas ni kommer och besöker Strängnäs skönaste innergård!

20160708_16582320160706_165652Som jag har skrivit om tidigare så kommer vi tillsammans med Stränge Brew ta fram en bistro öl och i onsdags var de på plats på innergården och provkörde två stycken olika sorter som vi tagit fram och inom några veckor kommer vi kunna servera den utvalda på flaska hos oss. Den kommer även finnas att prova ute hos Stränge brew bryggeripub. Bistro ölen som kommer heta EBS Stränge fusion är en dark amber ale på 4,6% och kommer passa bra till både mat och även som ”socialdricka”. Som ni kanske vet sedan tidigare tar vi vara på malten som blir över från bryggningen av bistro ölen och som till slut hamnar i vårat levainbröd som finns i brödkorgen på kvällarna.

Tillbaka till förra söndagen då vi hade kick-off med bistron ute hos härliga Äleby gård. Det blev en heldag med vilt safari, fem-kamp, mingel och middag. Vi alla var super nöjda med besöket och även intressant och höra deras visioner om viltkött, miljö och utveckling eftersom vi själva handlar råvaror från dem året runt.

20160703_121833

20160703_16161220160703_17153820160703_175244 20160703_175451

20160703_131041

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nya rätterna på menyn har fått bra respons och nu börjar jag skissa på nya rätterna som kommer i augusti och även för hösten. Planeringen, ta hand om säsongens råvaror och letandet av nya råvaror och tillgångar tar aldrig slut om man vill ha en levande och spännande meny.

Vi ses! M

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.