Nu är vi igång!

Nu är vi igång efter ledigheten, nya rätterna är upplagade och nu väntar vi in sommarruschen.

Nya rätterna kändes bra från start och inga större ändringar gjordes efter upplagningen. Kul när smakbilden i huvudet stämmer med den i verkligheten när vi hade lagat upp allt.
Älskar den här tiden på året när det verkligen växer så det knakar i grönsakerna, nästan nya saker kommer varje vecka. Värmen har även gjort en hel del skillnad i säsongen jämfört med förra året och hoppas säsongen fortsätter att leverera. Just nu på menyn har vi mycket grönt från lokala producenter som till exempel bondbönor, mangold, betor, sallat och färsk vitlök från Malmköping och gurka, örter och tomater kommer från Hornuddens trädgård. Nu nästa vecka börjar vi även med att öppna på tisdagar så under sommaren har vi öppet tisdag till lördag från kl 17.00 och innergården onsdag till lördag från 17.00
På bilderna är det nyskördade sommarbetor från Malmköping, Mälargös från Stallarholmen, årets upplaga av råbiff med ox innanlår från Magdakullan, färskpotatis med Kalix löjrom, jordgubbar/smulgubbar med harsyra sorbet smaksatt med kryddtagetes och sedan har vi varierande nötkött från Onsberga gård med grymma primörer.

20160630_18360020160702_19431720160701_191354 20160701_18041220160701_19160120160702_181409

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innergården hade säsongs premiär nu i fredags och i lördags var det tänkt att Sonny & Petter skulle spela där men på grund av vädret fick de lov att flytta in i bardelen, men det gick ju bra det med! Missade ni den här spelningen så kommer de även spela den 23/7 och 13/8 och då hoppas vi på strålande sol!
Det går självklart att äta mat på innergården men där har vi skalat av menyn en del och även servicen är mer avskalad. Nytt för i år finns där en liten charktallrik med chark från Köttbutiken Millert & Dahlén i Stallarholmen. Om man skulle vilja bygga ut charkbrickan kan man köpa till exempel Nice oliver och salta mandlar på sidan av. Den populära salladen lever kvar men den serveras i år med coppa skinka från Köttbutiken som är gjord av fläskkarré från Närsjö gård/FarCon från Eskilstuna som vi också köper en hel del råvaror ifrån.
Tänkte påminna er om att på onsdag den 6/7 har vi öl kväll på innergården med Stränge Brewing. Kom dit!

Nu blir det kick-off med bistron hos Äleby gård.

Hoppas vi ses i sommar! M

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.