Uppdatering

Snabb uppdatering av vad som sker just nu.

20160530_111145 20160530_120354Förra veckan tog jag hand om våra biffstockar som jag hade beställt från Onsberga gård som hade hängmörats lite extra hos Lasse på Köttbutiken i Stallarholmen. Har för mig att den totala hängningen blev runt 24 dagar. Det är från två stycken Angus-Hereford kvigor. Första gången jag tog hand om hel bifftstock själv men det gick ju bra, dock med varierande resultat på detaljstyckningen av rostbiffen men övning ger färdighet. Köttet hade inte den bästa marmoreringen men smaken var det absolut inget fel på och det smälter nästan i munnen av mörhet. Kommer snart finnas på menyn.

Det har varit mycket saker runt om vår vanliga service i restaurangen den senaste tiden. Mors dag var ju för någon helg sedan och vi har haft olika cateringar varje vecka och denna vecka fortsätter i samma stil med catering och bra bokat i restaurangen och som avslutas med Beer makers dinner 2.0 med Eskilstuna Ölkultur på lördag.

Tillbaka till Mors dag. Det var en lyckad dag men dock fick vi många sista minuten avbokningar förmodligen tack vare det fina vädret. Vilket kommer resultera i att hädanefter kommer alla extra-öppet dagar och event som till exempel mors dag, alla hjärtans och beer makers dinner osv kommer vi kräva förskotts betalning av maten vid bekräftade bokningar. När vi som en liten bistro med 46 st sittplatser öppnar upp extra utöver våra vanliga dagar och öppettider så måste vi fylla upp dom platserna i restaurangen, annars är det ingen idé att vi besvärar oss att öppna då det är väldigt mycket extra jobb för oss och råvaror som är köpta just för dessa specialmenyer för just det antalet gäster som vi har bokade. Det hela resulterar i en stor kostnads smäll för oss. Många restauranger har redan såna system och fungerar bra. Tänk generellt på det när ni bokar bord på restauranger att respektera bokningen och även antalet gäster som man bokat också är det antalet när man kommer, inte fler eller mindre. Men åter till det positiva. Några bilder från Mors dag menyn.

20160529_182335 20160529_165433 20160529_180508

Igår blev det de årliga besöket på Smaka på Stockholm där jag faktiskt lyckats besöka flera år i rad nu så det är en tradition nu att åka dit en heldag. Tycker att matfestivalen har blivit riktigt bra och läget för den är perfekt. En heldag med mat och dryck. Av det jag smakade på så var Sjömagasinets äggtoast med löjrom den absolut bästa, den var grym!

20160606_173835 20160606_174011 20160606_174131

Veckan kommer bjuda på fullspäckat schema och imorgon ska jag på möte om Matverk 2017. Vi får se om det leder någonstans.

Vi ses!

Mat_loga_2_liten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.