fröya lax

Lugnare veckor men tid att planera innan det rullar igång igen.

De senaste två veckorna har varit rätt lugna men passade ändå rätt bra efter en tid med högre tempo.

20160520_134636
Fröya lax med gurka, fänkål, regnbågsrom och blomsterkrasse. En av förrätterna till buffé cateringen.
20160519_184334
Ny förrätt. Sotad vit sparris med löjrom, purjolöksolja, krispig lök och örtsallad.

Nu har det funnits tid att planera inför sommaren med menyer och event och även menybytet för maj/juni är klart nu på onsdag. Till och med vårat egna kornknäcke är nu tillbaka. I fredags hade vi en relativt stor catering till Ulvhälls herrgård och nu i helgen är det dags för ännu en catering dit, men denna gång blir det bröllopsmat med ett annat upplägg. Så den här veckan blir det högre växel igen med bra bokat, catering och extra öppet på mors dag.  Mors dag menyn kommer bland annat att bestå av halstrad grön sparris med egenrökt karré från Närsjö gård som förrätt, oxfilé från Dalsjöfors alt. mälargös från Stallarholmen som huvudrätt och som avslut blir det parfait på Valhrona Dulce med rabarber och filmjölk.

Idag var vi och hälsa på Janne och Malek på Malmköpings gourmetgrönt och spana in grödorna. Alltid inspirerande besök hos dem. Gourmetgrönt är den leverantör som finns med på flest hörn i våra menyer under de varmare månaderna med olika sorters grönt, även långt in på hösten. De hjälper oss med allt från vilda örter till sommarens ljuvliga jordgubbar.

20160518_191552
Nya veckans fisk med grillad gurka, kålrabbi, spansk körvel, rökt olja, isört och citronsås.
20160524_143900
Malmköping Gourmetgrönt

Just nu håller vi på att fräscha upp innergården efter vintern och från och med juni kommer den att vara klar att användas men då endast för slutna sällskap. Den 1 juli öppnar vi innergården som vanligt onsdagar till lördagar. Håll utsikt efter sommarens event.

 

Vi ses!

 

Mat_loga_2_liten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.