Sommaren är på väg och så även grönsakerna

Sommaren har visat sig ett par dagar och nu börjar grönsakerna komma upp och även alla vilda örter så som harsyra, skogsviol och granskott.

20160511_091445
Kålsorter från Malmköping.
20160512_120521
Jordreva, penséer, skogsviol & harsyra.

Med nya råvaror kommer ny meny. Nya rätter är i tankarna och först ut är den vita sparrisen som kommer som förrätt men tillbehören är ännu oklart. Fick nu i veckan en laddning med asiatiska kålsorter och jordärtskocka från Malmköping som tillsammans med fläskkarrén jag skrev om sist från FarCon/Närsjö gård skapar en fantastisk huvudrätt på Kökets val menyn.
Naturen bjuder på många godsaker men något som jag fastnade för förra året var maskroskapris som jag då köpte från Högtorps gård, men i år så gör jag egna nu när jag kommer ihåg det i tid innan de blommar ut. Jag lägger in dem i äppelcidervinäger och salt. Vi får se hur, var och när de hamnar på menyn i år men nästa vecka kommer i alla fall några av dem hamna på en catering tillsammans med en råbiff på innanlår från Magdakullan. Nya rätterna kommer helt klart inspireras av naturens egna skafferi då försommaren har mycket att erbjuda.

Några snabba uppdateringar från förra veckan då jag var på Ölkultur som gästkrögare och på bistron hade vi Tore Wretman dagar. Gästspelet hos Eskilstuna Ölkultur i lördags blev toppen! Kul kväll med glada gäster, det kan absolut bli fler gånger. Jätte kul att så pass många kom trots årets första soliga och varma väder plus långhelg.

Som jag också berättat om tidigare så var det förra veckan dags att hedra Wretman på hans 100 års jubileum och vi hade då en tre rätters meny inspirerad av hans matlagning. Det uppskattades och ett event som passade vår restaurang perfekt. Foton från maten finns ovan.

Vi ses!

Mat_loga_2_liten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.