Vilken vecka det har varit, fullt ös och avslutade veckan på topp med chefs dinner.
Hela föregående vecka var fullt ös från start och som avslutades på topp! I lördags var det äntligen dags för Chefs dinner där inklusive jag själv, Axel Johnsson, Jacob Andersson, Micael Karlsson och Johan Enlund som tillsammans skapade en 10 rätters meny plus tilltugg och kaffegodis. Varje kock stod för två rätter var och stod även för serveringen och presentationen för sina egna rätter. Vi alla har jobbat tillsammans under perioder under våra karriärer och har fortfarande kontakten och tänkte att vi återigen stå tillsammans och skapa i köket för en kväll och det blev en stor variation på rätter när alla lagade den mat som symboliserade dem själva. Klicka på länken för att se meny Chef’s dinner 2016 Meny
Vi själva tycker att hela kvällen blev väldigt lyckad och hoppas ni som var där tyckte det samma. Det finns en hel del logistikplanering bakom såna här event som många som inte är i branschen inte tänker på. Som i lördags gick det till exempel ut över 400 st tallrikar från köket, över 250 st glas ställdes ut och över 800 st bestick gick till våra 40 st gäster är bara en del av allt som måste fungera och finnas. Alla råvaror till kockarnas rätter och allt de kan tänkas behövas måste tas hem till restaurangen samtidigt som de andra dagarna ska flyta på som vanligt. Men nu när premiären är genomförd så tycker jag allt har gått bra och vi har några saker att ta med sig om det blir fler gånger. Men överlag tycker jag att det inte fanns så mycket att ändra på förutom vissa småsaker, lite finslipning helt enkelt. Inspirationen till hela konceptet kommer från stjärnkrogar som bjuder in sina kollegor och kör sina signaturrätter. Har tänkt tanken rätt länge så det var roligt att grabbarna var lika taggade som jag på den idén. Tack för att ni tog er tid och ställde upp, bra jobbat! Foton från kvällen finner ni nedan.
Nästa vecka är det Tore Wretman vecka i Strängnäs och ett par restauranger har gått ihop för att hedra hans minne och kokkonst. Vi kommer servera en ”Tore Wretman meny” hela veckan mellan 4-7:e maj. Vi kommer göra vår tolkning av Tores mat. Menyn kommer bestå av tre rätter, Kall inkokt abborre med pepparrotsgrädde, vaktelägg och sallad. Oxsvansragu med egenrökt sidfläsk och champinjon. Ingefärs kokta päron med mandel och grädde.
Och lördagen den 7:e avslutas med att jag kör som gästkrögare på Eskilstuna Ölkultur och bjuder på schysst pubmat som passar perfekt till en god öl. Gå in på länken för mer information.
Imorgon åker jag till GastroNord och spanar in det senaste inom branschen och kanske får mer inspiration. Kvällen kommer att avslutas på restaurang Agrikultur, kan bli en bra dag!
Vi ses!