På lördag är det äntligen dags!

Chefs dinner middagen närmar sig och nu på lördag är det dags.

Det kommer garanterat bli en unik kväll på bistron den 23/4 och alla är laddade. Det kommer bland annat att gå ut över 400 st tallrikar till våra 41 st bokade gäster. På lördag intar jag, Axel Johnsson, Jacob Andersson, Micael Karlsson och Johan Enlund köket på bistron och bjuder på bra stämning och gott käk. Hoppas på en kväll med mycket mat(prat), dryck och glädje. Om det här går bra så finns det redan planer på att göra uppföljare, dock då kanske med annat upplägg. Mer från eventet och kvällen kommer i alla fall med nästa gång så håll dig uppdaterad!

När jag ändå är inne på event så har vi några få platser kvar på Beer makers dinner 2.0 den 11/6 så passa på och boka! Lite senare i höst har vi även ett nytt spännande event på gång med tema bubblande dryck, mer om det kommer lite längre fram mot sommaren. PSX_20160406_235808

Nu i veckan publicerades ett recept på Oxsvans med ramslök och sommartryffel på dinvinguide.se så om ni vill prova att laga den hemma så spana in receptet. Det är lättare än man kan tro men om ni inte lyckas så kan ni alltid äta den hos oss på bistron ett tag till framöver.

Efter strulet med frysen så har jag återigen börjat att samla på mig bra kött från våra lokala bönder. Har bokat upp allt från fläskkarré, innanlår till högrev som kommer att finnas på kommande menyer. Det har knappt blivit vår men vår första julbordsbokning har bekräftats och jag har även sparat första råvarorna till julbordet. I år kommer nämligen nässlor i någon form finnas med på buffén och de är ju som allra bäst just nu så det är bäst att bunkra upp medans det finns fina skott. Det gäller att ha bra framförhållning och planering om man ska använda årets olika säsonger mitt i vintern och den första julbordsbokningen blev startskottet för årets planering.

Veckan som gått har varit bra och givande. All personal för året är nu klart så det känns bra nu efter en tids personalbrist och många extra timmar i köket. Några foton från veckan får avsluta det här inlägget.

Vi ses!

20160413_111959
Kummel. Veckans fisk.
20160414_181315
Sparrissoppa med egenrökt fläsk och regnbågsrom. Förrätt på Kökets val menyn.
20160414_134318
Surklöverrova. En av mina favoriter från Gourmetgrönt.

 

 

 

 

 

 

Mat_loga_2_liten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.