Nu finns det lite nytt på menyn, vårens primörer börjar ta plats.

Menybytet är klart för denna gång men det var riktigt tufft på flera sätt. Båda arbetsmässigt och idé torka. Mestadels beror det på att det har varit så mycket annat runt om och saker och ting som inte flyter på har gjort att hjärnan inte har varit lika kreativ som vanligt och allt tagit mycket längre tid. Menyn är fortfarande reducerad i jämförelse mot vad den brukar vara men istället har jag nu börjat använda Kökets val menyn för vissa rätter för mer variation utan att det egentligen finns på vanliga menyn.
Som till exempel nu i veckan hade vi på Kökets val menyn grön sparris soppa med regnbågsrom. Följt av fläskkarré med spetskål, ostronskivling, nässlor, Almnäs tegel och vitlöksskott och som avslut en vispad pannacotta med blodapelsin och kokos.
Nu återstår det bara att finslipa dessa rätter tills nästa byte och det blir förmodligen i maj. Mina egna favoriter är oxsvansen, nya vilträtten och sedan nöt desserten. Nya råvaror på menyn är allt från nässlor, kirskål, ramslök, nötter och mandlar, olika löksorter och har även tjuvstartat säsongen för grön sparris. Nu är det bara vårvädret som saknas så vi kan få mer lokala grönsaker och örter till oss.
Nu tänker jag lägga fokus på kommande event. Det första är Chefs dinner den 23/4 och ska börja ta fram råvaror och skriva ihop fullständiga menyer för eventet. Kommer bli riktigt skoj! Om ni är intresserade av Beer makers dinner som vi har med Eskilstuna ölkultur den 11/6 så borde ni boka nu för säkre er plats, endast ett fåtal platser kvar! Om ni är i Eskilstuna den 7 maj så gör ett besök på Ölkultur och ät något gott. Då står nämligen jag där och brassar käk hela kvällen till alla öldrickare.


