Eskilstuna Ölkultur + Edsbacka Bistro Strängnäs = Gästspel x2

Gästkrögare på Eskilstuna ölkultur och en Beer makers dinner 2.0 inplanerad.

Som jag skrev om tidigare så har vi haft träff med Eskilstuna Ölkultur och bokat upp oss för några roliga event. Det blir bland annat ett gästspel hos Eskilstuna Ölkultur av mig den lördagen den 7 maj.  Där jag tar över deras lilla kök i puben och det kommer serveras några lämpliga pubrätter med vår touch till bra priser. Så se till att kom till puben i Eskilstuna och prova deras ölsortiment och käka grymt god mat till det. Ring Ölkultur för mer information!

Det kommer även bli en Beer makers dinner 2.0 på Edsbacka bistro Strängnäs men denna gång med Eskilstuna Ölkultur som står för ölen, datumet är lördagen den 11 juni. Det kommer vara likadant upplägg som förra gången med en ”föröl” som välkomstdrink, en fyra rätters meny anpassad till utvalda öl från ölkultur. Alltså en helkväll med god dryck och mat med grundarna Anders och Anna från ölkultur på plats som berättar och svarar på frågor om deras öl.
Priset kommer vara 795 kr/p och då ingår välkomstdrink, mat och dryckespaket till maten. Kolla in eventet här!

Nu i början av april kommer det äntligen att börjas att byta ut rätter, något försenat men man måste anpassa sig efter situationen. Jag kommer börja med att byta ut förrätter och dessert sen veckan efter blir det huvudrätter. Så det kommer bytas under en två veckors period innan allt är klart. Däremot kommer jag fortfarande att köra med reducerad meny då jag får ordna mycket själv under april och det finns ingen möjlighet att köra fullt ut på menyn.

Ännu en gång har oturen fallit över bistron och vår stora walk-in frys gick sönder. Av en ren slump var jag nere på bistron nu under veckan för hade glömt en sak och såg då att en varnings triangel stod och blinka på frysen. Ringde efter någon händig och de fick göra en genomgång av motorn och kompressorn och som tur var gick det att ordna på plats. En ny del till motorn vid kompressorn byttes ut. Hoppas den fungerar fint nu. Det viktigaste av allt var att allt i frysen räddades innan det blev förstört. Påsken blev räddad!

Det har ju varit påsk och för första gången på många år som jag är ledig under denna tid. Det blev en del matlagning och mat under veckan och självklart blev det lamm vid påsk. Cirkulatorn fick göra sitt med lammet tillsammans med timjan, citron, smör och vitlök. Lamm, gratäng, primörmorötter och ramslök stod på schemat. Våffeldagen var på långfredagen och då blev det en snäppet lyxigare våffellunch med löjrom, gräddfil, vaktelägg, Skagen med mera. Matglädje!

20160325_130714
20160325_132009 20160325_125632Var även en sväng på Strängnäs nya bryggeripub hos Mälardalens Brewing Co. En liten rundtur i bryggeriet och han smaka igenom deras sortiment. Från öleri till vineri. Avslutade veckan på topp, med ett besök och övernattning på The Winery Hotel. Relativt nyöppnat hotell i Solna i närheten av Mall of Scandinavia. Hotellet har som namnet antyder inriktning vin. De blandar och producerar egna viner i verksamheten och deras koncept är intressant. Husvinet var faktiskt över förväntan, men det vi drack var gjort med importerad druvmust och inte från hela druvor vilket de kommer göra med årets skörd. Några bilder från helgen finns i albumet nedan. Nu är man i alla fall ”utvilad” och laddad för menybyte och vårens event.

Mat_loga_2_liten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.