Chefs dinner

Varvar ned

Heligaste dagen på veckan, söndagen!

Nu håller vi stängt kommande vecka och öppnar åter igen den 30/3. Skönt och hinna varva ned en aning efter dessa intensiva veckor. Nu har jag i alla fall hittat en ny kollega i köket men det dröjer till maj så under april kommer det vara ett pussel att få ihop veckorna med personal. Nu återstår bara sommarpersonalen sen är vi redo för året.

IMG_20160312_110239Korv och bröd festivalen blev en succé med massor av folk och strålande sol. Årets korv blev en älgkorv smaksatt med dovhjortsfett och salvia, fluffigt bröd smaksatt med filmjölk och tillbehör som två sorters senap, två sorters ketchup, friterad lök och klassisk pressgurka. Allt gjort från scratch av oss såklart! Vi sålde slut och alla var nöjda och vi hade kul. Ni som var där hoppas ni njöt lika mycket som vi med detta roliga hantverks festival med tema korv och bröd som verkligen ligger de flesta varmt om hjärtat. Nu får vi spåna på en ny korv med tillbehör tills nästa år och kommer förhoppningsvis även då stå där tillsammans med Äleby gård. Och tack till Stränge brewing som gjorde en grym lättöl till korven som vi kunde sälja.

Förra veckan hade jag äran att äta en riktigt bra ryggbiff från Onsberga gård, tack för den!
20160313_122248Har pratat vidare med Erica på Onsberga och vi kommer snart att kunna använda en fantastisk biff på vår meny närmare sommaren. Det gäller att planera ordentligt med dessa små producenter så att man får råvarorna man önskar, de blir nämligen snabbt uppbokade och jag förstår varför. Har även köpt på mig härliga detaljer från gris av Farcon/Närsjö gård och dessa kommer upp på menyn nu i april med efterlängtade vårprimörer.

Som jag skrivit om förut så börjar chefs dinner eventet närma sig och planeringen är i fullgång. Det kommer endast finnas 40 platser så först till kvarn gäller. Vi har nu öppnat bokningen för denna unika kväll på bistron. Läs om evenemanget här!

Kommande vecka har vi som sagt stängt på bistron och det ska bli skönt att återhämta sig och varva ned en aning. Mindre jobbrelaterade saker är inplanerade men inget större. Kan avslöja att vi ska ha ett möte med Eskilstuna ölkultur på måndag och prata om framtida planer. Så håll utsikt! Mer om det kommer komma i nästa inlägg.

Som vanligt kan ni hålla er uppdaterade genom Instagram och Facebook med det allra senaste.

Nu ska jag börja ledigheten med lite ostron, tryffel brie och god öl. Kan inte bli bättre!

 

Mat_loga_2_liten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.