benfri kotlettrad

Liten uppdatering.

Det har hänt ganska ska mycket sedan sist men har inte haft tid att skriva någon nytt inlägg men gör en snabb uppdatering om läget.

Vi ficIMG_3263k som sagt fina kotlettrader från Närsjö gård/FarCon i fredags och ska testa vidare med dessa till nya menyn. De är en blandras med tre olika raser men största delen är linderödssvin.
I söndags hade vi en extra rolig catering till Ulvhälls herrgård där restaurang AG hade sin personalfest. Vi dukade upp en buffé med en liten ostronbar, några mindre smårätter på kalla sidan med bland annat bankad ox innanlår från Magdakullan med vaktelagg från trakten, dijonnaise, pepparrot och mikrogrönt från Hornuddens trädgård. Bland huvudrätterna fanns bland annat dovhjort rostbiff från Äleby Gård med rostad och krämkokt spetskål. En av desserterna var en klassisk creme brulee. Hoppas det gick hem hos restaurangfolket.

Nya White Guide 2016 släpptes i måndags och alla resultat avslöjades. Med nya bedömningskriterier och ännu fler restauranger än någonsin så är konkurrensen stentuff i år. De har nu nått en maxgräns på 600 restauranger. Om man jämför förra året och årets utgåva så har de rört om ordentligt med poängen och vissa har fått sig ett rejält bakslag medans andra gått upp sig rejält. Vi fick 66 poäng total, vilket är en höjning med ett poäng så det ska vi vara nöjda över och vi finns fortfarande med i toppen bland Sörmlands bästa krogar även i år, vilket vi är mycket stolta över. Läs omdömet här (Ni måste registrera för att kunna läsa hela omdömet men det är gratis)

Nu på lördag är det Korv och brödfestivalen i Stallarholmen och vi är där tillsammans med Äleby Gård som förra året. Däremot finns en nykomling med oss i år som står för drycken. Förra året bjud vi på en ganska otypisk variant av korv med bröd och i år blir det annorlunda, ni får se. Det är fullfart med alla förberedelser dit. Hoppas vi ses i vimlet!

20160307_132114
Löjrom & potatis sabayon.
20160307_140948
Champange, citron och mynta.
20160307_130709
Rå pilgrimsmussla och blomkål.

Kan rekommendera om man vill äta en bättre lyxigare lunch med högklass så är Bobergs matsal i Nk huset ett prisvärt ställe. Vi tog en spontan sex rätters med dryckespaket och det var riktigt bra och prisvärt för det vi serverades. Enkla och goda smaker med bra utföranden. Klassisk stil med inredning och service. Godaste rätten var nog löjrom med potatis sabayon.

Vi han även med en sväng på vinprovning med Vhino Verde när vi var i Stockholm över dagen och det kan bli så att några av dessa hamnar på vår innergård i sommar. Kan även avslöja att vi redan nu bokat upp tre datum med Sonny & Petter trubadur i sommar hos oss på innergården efter förra årets succé. Snart är sommaren här och planeringen är i fullgång.

Nu på söndag ska vi ha möte angående ”chefs dinner” den 23/4 och planera mat och upplägg. Väldigt nyfiken på vad alla har tänk servera denna kväll. Vilketsom kommer det bli en minnesvärd kväll och första gången det kommer serveras 10 rätters på bistron. Vi har endast 40 plaster till denna kväll så det kommer bli unikt och väldigt roligt.

Kort och gott, på återseende!

Mat_loga_2_liten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.