Nu är vi igång!

Nya rätterna känns bra och nu är vi äntligen igång igen!

Allt gick dock inte smärtfritt. Ena förrätten kändes inte alls bra, den blev för tok på söt i alla smaker. Fick ändra om den i sista sekunden. Resultatet är mycket bättre nu efter justeringarna, dock med några nya smaker. Mindre justeringar kommer ske närmsta veckan för att finjustera smakerna och rätterna i sig.
Mina egna favoriter från menyn är nog just nu variation på jordärtskocka (buljong kokt, puré, chips) med arehnka kaviar, purjolöksolja, dill och rostad chokladmalt. Iberico secreto med betor, lättrökt och semi torkad fetaost och brysselkål är en höjdare och en riktig ”moffig” rätt bland huvudrätterna. Som dessert måste det bli brownie med havtornsglass, färskostbavaroise, chokladkräm, salt rostade pumpakärnor och citronmaräng.

PSX_20160204_225418 PSX_20160205_114832PSX_20160204_225838-1

Men det är ju enligt mitt tycke, dock är alla rätterna bra så hitta just dina favoriter. Något som är extra roligt är att vi fick årets första leverans av grönt från Malmköpings Gourmetgrönt i tisdags. En härligt typ av brysselkål som kallas flower sprouts. Den är ungefär lika stor som brysselkål men denna kål är mörk grön/lila och formad som en rosett. Smaken är även något mildare. Den serveras med i iberico rätten. Är väldigt nyfiken på gröna säsongen 2016, alltid fina och intressanta saker från Jan på Malmköpings Gourmetgrönt.
Alla hjärtans dag är på nästa söndag så passa på att boka bord, än finns några platser kvar. Vi tar emot bokningar från klockan 16.00

Igår fick vi upp våra nya tavlor på väggarna som vi fick hjälp av Ramboden här i Strängnäs att sätta ihop. Jag beställde styckningsscheman från Svenskt kött som vi har ramat och glasat in, det blev riktigt bra och piffar upp bardelen ordentligt!

IMG_3025

Efter en lång och händelserik vecka avslutades den med att bistron var abonnerad igår så det var verkligen fullt hus. Det var skoj att avsluta första veckan med specialmeny och ”årets fest”.
Jag antar att vissa är mer trötta än vanligt idag efter gårdagen tillställning. Om ni inte har sett det så finns det ett nytt recept uppe på Dinvinguide.se. Denna gång bjuder jag på hummersoppa, värt att spana in!

Vårat samarbete med Stränge brewing har tagit ett steg längre och inom kort kommer vi med dem att lansera vårat egna husöl. Med hjälp av dessa duktiga bryggare ska vi ta fram ett passande öl främst för mat men även fungera som socialdricka. Mer information kommer inom kort!
Dock redan från och med nästa vecka kommer vi baka vårat levainbröd med maltrester från deras bryggningar. Första omgången malt är från bryggningen som är från ölen vi kommer servera på Korv & bröd festivalen som är i mars.
Den malten som jag fick nu har jag till viss del torkat, bakat bröd och gjort surdeg med.

Första veckan är över och ordningen är återställd, jag hoppas vi ses nästa vecka?!
Nu tar jag helg!

Mat_loga_2_liten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.