Tillbaka i köket!

Härligt att vara tillbaka där man trivs som bäst, i köket! Laddad med ny energi och inspiration. Ser fram emot det nya året.

Semestern är slut för denna gång men den kunde inte ha fått ett bättre slut. Den avslutades nämligen med en överraskningsmiddag på Frantzén och övernattning i Stockholm. Bästa 30 år presenten! Urval av rätter nedan.

Våren kommer bjuda på en del spännande event på men först ut är Alla hjärtans dag då vi kommer att ha extra öppet. Sedan efter det kommer vi delta på Korv & Bröd festivalen i Stallarholmen den 12:e mars och precis som förra året kommer vi samarbeta med Äleby gård. Vi kommer även att servera en unik lättöl från Stränge Brewing under festivalen som kommer passa utmärkt till korv. Förra året bjöd vi på dovhjorts korv, svensk kimchi, rostad vitlökskräm som serverades i ett steamed bun. Mer samarbete med Stränge brewing kommer inom kort.

Lite längre in på våren kommer vi även anordna en ”Chefs dinner” där jag bjuder in några gamla kollegor och vänner för en kväll på bistron. Under den kvällen kommer det serveras en 10 rätters meny där varje kock står för två rätter vardera. Alla kockar har tidigare jobbat med varandra men jobbar idag på olika håll, dock umgås vi fortfarande privat och tyckte det skulle vara roligt att laga mat tillsammans igen som förr fast denna gång på helt andra villkor.
Det är planerat lördagen den 23:e april så skriv upp det redan nu för det kommer bli en unik kväll på bistron som sent kommer glömmas. Mer information om det kommer senare.

I vanlig ordning startar vi med en ny meny och just nu är det fullfart i köket för att hinna med allt tills vi öppnar. Det är mer än man tror att göra efter det har varit stängt i ca en månads tid, speciellt när renovering och reparation pågått under tiden. Men bra blev det och väldigt skönt att ha det avklarat!
Nya menyn bjuder på bland annat på Skrei torsk som huvudrätt (som man förövrigt måste passa på att äta nu när den finns) älg/dovhjort som förrätt, blodapelsin, choklad och havtorn finns med på desserterna. Foton kommer att komma upp nu under veckan så håll koll på sociala medier.

Under Alla hjärtans dag kommer bistron att vara extra öppet och då kommer det serveras en tre rätters meny med val av kött/fisk vid huvudrätten. Menyn består av vår klassiska toast Skagen, fransyska från Magdakullan, Skrei torsk och en dessert med hallon och lakrits (ni som åt hos oss förra alla hjärtans kommer känna igen desserten). Tillagnings metoder och tillbehör till huvudrätterna får ni veta när det är dags. Om ni inte har bokat in er den 14 februari så tycker jag att ni borde göra det nu för att säkra er plats! (att ringa en dag innan och tro att det finns platser kvar är ingen lyckad idé) 

Hoppas allt går som planerat och allt klaffar tills vi öppnar, alltid en kamp mot tiden!

Vi ses väl på bistron?!

Mat_loga_2_liten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.