Planering, reparationer och semester.

Hur livet ser ut som krögare när man har semester?

I semestern ingår förutom just semester, planeringar för nya året, nya menyer till kvällsmenyn och även till Alla Hjärtans dag som i princip infaller precis vid starten. Kommande event ska planeras in, möten, mejlen måste kollas regelbundet för nya förfrågningar och bokningar, allt utom att laga mat kan man säga.

”- Jag räknar att jag är ledig när kockrocken inte är på”

Allt måste rulla på även fast man är ”ledig”. Jag räknar att jag är ledig när kockrocken inte är på, men helt ärligt snurrar det på i huvudet all vaken tid faktiskt. Sån är jag, ständigt ute efter nya utmaningar och inspiration.
I början av mars är den årliga Korv & Bröd festivalen i Stallarholmen där vi tänkte ställa upp igen och även som förra året ska vi samarbeta med Äleby Gård och kanske kommer vi få med oss en annan lokalproducent för att göra det extra intressant men mer om det närmare mars.
Vi hoppas på att göra nya event och samarbeten med Stränge Brewing under året som kommer och vi ska inom kort träffas och diskutera vidare.

På bistron pågår just nu renovering av golv i diskrum och målning ska ske i matsalen och baren. I diskrummet hade vi ett litet problem som blev större så det var tur att det kan ordnas nu när vi har stängt, dock en tråkig start på nya året. Det som ska målas i restaurangen är inget märkvärdigt men det är allmänt slitage som kommer med tiden, men enkelt att ordna. Men detta betyder att ingen mat kan produceras eller testas under denna tid så vi hoppas att allt är klart tills den 1 februari så ska vi nog hinna med allt till öppningen. Nya menyn är klar och är nöjd, nu återstår bara att laga upp allt och se så smakerna håller.

20160118_112351Vi kommer förmodligen i början av mars att få en ny talang till köket då vår nuvarande kock ska gå vidare, så vi håller tummarna att allt går som det ska. Kan säga att bristen på kockar, speciellt i mindre städer är enormt.
Men även i större städer finns samma problem, eftersom utbudet är mycket större.
Debatterna om varför det är sådan brist och varför ingen vill bli kock är många. Här är en artikel från Besöksliv.se

Nu låter som att det bara är jobb men jag hinner slappna av lite också. Några fler restaurangbesök är inplanerade nu under dagarna som kommer så det är alltid trevligt. Självklart blir det kvällar med att bara slappa framför tv och någon timme på gymmet vissa dagar.
20160119_115946

Måste bara tipsa om att passa på att njuta av blodapelsinen nu som en riktigt god och fylld med nyttigheter. Det är i säsong nu en kortare period fram till mars ungefär, allt beror på vädret då den vill ha varmare dagar och kallare nätter och det är då den utvecklar det unika med blodapelsin.
Har även nu under dagarna som gått skapat MatiFokus på Facebook så följ med där också så ni håller er uppdaterade med det allra senaste.

Mat_loga_2_liten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.