Halloween & Stränge brewing ”Beer makers dinner”

I helgen var det halloween och många hade halloween teman och fester. Vi hade istället beer makers dinner med Stränge brewing, Strängnäs lokala mikrobryggeri. Verkligen roligt att denna kväll blev verklighet och att intresset var så stort.

En kväll med fokus på öl och en anpassad meny till detta. Vi skapade en 4 rätters meny plus sött till kaffet. Det fanns även ett tillval med ostron innan middagen till ”fördrinken” om man ville.
Menyn bestod av höstiga smaker som passade utmärkt ihop med de special bryggda ölen som Stränge brewing skapade just till denna kväll. Nedan finner ni meny med mer information om ölen som serverades och några foton på maten. Ni som missade denna kväll eller ni som var med och kanske vill se mer av Stränge brewing hos oss så smider vi redan nya planer.

FB_IMG_1446471175083PSX_20151101_001656PSX_20151101_144430

 

 

 

 

PSX_20151102_145236PSX_20151101_191641PSX_20151101_155642

Förra veckan fick vi ny spis, vilket är grymt skönt att ha allt fungerande. Dock bestämde sig vår Rational ugn för att strejka istället. Touch knapparna har slutat fungera och regerar inte på tryckningar, så i lördag fick vi köra service utan den. Hoppas verkligen det går att fixa relativt snabbt då Rational ugnen används väldigt flitigt, speciellt under alla förberedelser. Utan den blir det en del av våra produkter som kommer saknas tiden den är under reparation, till exempel vårat hembakade levainbröd och knäckebröd.
Även salamandern har varit trasig i ca tre veckor nu och den är intagen för reparation. Utmaning med allt detta när saker och ting ger upp är att gästen inte ska märka att vi saknar utrustning och maskiner som vi bör ha utan ska leverera som vanligt utan dess vetskap att vi egentligen verkligen ”sitter i skiten”.

Snart finns det inte så mycket mer som kan gå sönder för oss i köket, nästan allt är nyreparerat..peppar peppar…
Så en notis till alla er som tar över restauranger eller köper begagnat, efter en 5 års period börjar saker och ting ge upp och det är dags att börja reparera alternativ köpa nytt. Men om vi ska se det positiva så kanske vi börjar nästa år med fullt fungerande och nyreparerade maskiner och kylar i köket.

Imorgon börjar vi julbords preppet på allvar. Köttbullar och brunkål står då på schemat, bara 1 månad kvar nu. Har en känsla av att årets julbord kommer bli ett av de bästa hittills, med flera nyheter.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.