nyponsoppa

Ett tag sedan senaste inlägget så en snabb uppdatering vad som sker.

Senaste veckan har varit ganska lugn på händelse fronten, mestadels mycket på restaurangen men utöver det så har det varit lugnt. Dock var jag förra söndagen på Vin möter mat. Ett vin och mat event som namnet antyder.

20151018_160930 20151018_160923 20151018_163526Vin möter mat är ett event där personer med olika bakgrunder inom branschen bjuds in och träffas, umgås och utökar sitt nätverk. Eventet äger rum på en restaurang som heter Syster & Bror i Stockholm.
Första gången för mig att delta i det här eventet men många andra som var med har varit med flera gånger innan och är lite mer förbereda som kommer ske under eftermiddagen och kvällen.
PSX_20151019_105110 PSX_20151019_104932Vi var ca 35 personer som delades upp i fem lag. Lagen bestod av blandat folk inom branschen som till exempel mitt lag som jag hamna i bestod av en kock, en bartender, en sommelier, en journalist och en konditor. Tillsammans skulle vi göra olika uppgifter så som sätta rätt namn på olika pepparsorter, sabrera, blanda cocktails med två personer i samma tröja med mera och kvällen fortsätter med att man sedan ska laga en rätt och i vårat fall en dessert som ska matcha med ett vin som varje lags sommelier väljer ut.

20151018_155745 20151018_154445Det finns ett begränsat antal råvaror och de har dukat upp ett bord med olika råvaror man kan använda och sedan har man även tillgång till vissa torrvaror som finns i köket sedan innan.
Vi skapade en dessert med choklad, hallon, tonkaböna och mörk rom och serverades med ett portvin. Bartendern ska även skapa en cocktail till maten. Vid 19 tiden på kvällen ska alla lagen vara klara med sina rätter och middagen börjar. Alla lagen får presentera sina rätter, vinet och sina cocktails. Riktigt roligt event och kul och träffa nya människor på ett sådant sätt där team work är ett viktigt inslag. Hoppas på mer sådant i framtiden. Blev dock inga bra bilder från kvällen men har tagit med vissa av dem här i alla fall.

Nya till vänster och gamla spisen till höger.

Äntligen har vår nya spis anlänt och idag blev den inkopplat och den gamla har gjort sin tjänst. Senaste tiden (åren) har endast 2 av de 4 plattorna fungerat på den gamla spisen och ungen var inte speciellt lätt att handskas med. Så nu måste vi börja leverera på riktigt när vi har en spis som förhoppningsvis kommer fungera felfritt och en extra ugn som kommer göra sitt jobb under service. Inga undanflykter nu!

Nu på lördag har vi har Stränge brewing ”beer makers dinner” hos oss med unika ölsorter endast för kvällen och en härlig meny anpassat till öl. Kvällen är fullbokat och det kommer bli riktigt roligt, ser verkligen fram emot detta. Hoppas ni har bokat bord!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.