råraka

Sista menybyte för detta år klart!

Nu är de sista rätterna utbytta och menyn som vi har nu kör vi ända fram till julbordet som börjar den 2 december.
Jag har mer rustika och höstigare smaker och håller mig lite enklare än vad jag brukar göra, men jag tycker att det är sånt som hösten behöver. Mer tydliga smaker och rustikare.

PSX_20151023_123610
Nya äpple desserten.

Den här menyn har jag fokuserat ganska mycket på rökta och inlagda saker. Höstigt och rustikt. Klassiker som råraka med löjrom och gräddfil. Fransyska från Magdakullan serveras med potatis gnocchi, picklad potatis lök ”Olivia”, äpple och rökt grädde. Nya desserten består av äpple, bovete, yoghurt och grön kardemumma. Vilträtten från Äleby gård har fått nya tillbehör som helbakad rotselleri, hasselnötter och rönnbär. Skönt att komma igång och finslipa dessa rätter nu ända fram tills julbordet.

Igår hade vi möte med Stränge brewing och gick igenom det sista inför ölkvällen på bistron. Riktigt taggad! Hoppas ni bokat för det kommer bli riktigt bra har jag en känsla av.

FB_IMG_1445001242157
Chef table. Bilden är lånad av Svenska kocklandslagets fotografier.

Gårdagen bjöd också på en hel del mat hos Löfbergs i Stockholm signerat Kocklandslaget av Fredrik och Pi Le. De skulle kombinera kaffesmaker och mat tillsammans. I en kaffe finns det ca 899 smaker och utmaningen var att finna vissa av dessa smaker och kombinera maten ihop med olika kaffedrycker samt vin i tio serveringar.
Vi hade första parkett och satt på ”chef table” i deras provisoriska kök. Rolig ”pop up” på Löfbergs och skön stämning. Tack för en grym kväll, och tack Björn för middagen!
Nedan finns lite bilder från kvällen och menyn.

[supsystic-gallery id=7 position=center]

 

20151016_173201

 

 

 

Idag har jag testat nya produkter från Onsberga gård. Fläsksidan har legat i rökskåpet hela dagen och göttat till sig, hoppas på ett grymt resultat. Den kommer bland annat serveras på ölkvällen till viltkött.
Nu på söndag blir det ett besök i Stockholm igen då jag ska vara med på ett annat event men mer om det nästa vecka. Trevlig helg!

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.