Nya menyn börjar snart rulla in.

Snart är det dags för meny byte. Vi kommer byta ett par rätter i taget som vi brukar göra och jag kommer börja ändra i menyn från och med nästa vecka. Först ut blir nog minst en förrätt och en fisk varmrätt. Menybytet blir det sista för detta år innan vi börjar med julbordet i december.

Älskar när vi byter meny så man får tillfället att skapa och förbättra de rätter man har gått och tänkt på senaste månaden. Återkommer med resultat och bilder från de nya rätterna, ni får hålla koll på sociala medier. Det kommer bli bland annat en del picklat, lite vamrökt, en grym klassiker och mycket höstiga smaker.

Den 25/9 hade vi hummerafton på bistron vilket blev väldigt lyckat. Det var roligt och kul att det var så uppskattat. Nästa år blir det nog att vi endast serveras hummer den dagen och målet är då att fylla hela restaurangen. Några bilder på maten från kvällen.

PSX_20150925_234442
Rabarber, gatkamomill, havre, spansk körvel
PSX_20150925_234325
Nykokt hummer med äkta tryffelhollandaise
PSX_20150925_235000
Hummersoppa, rökt fläsksida, äpple, granolja
PSX_20150926_100036
Halstrad hummer, morot, örtsallad, hummervinnigrett, forellrom

Nu i söndags hade jag aktiv matlagning på Ulvhälls Herrgård, där deltagarna själva lagar maten med hjälp av mig och recept jag skrivit åt dem. Väldig roligt och skönt gäng med intresse för mat. De fick laga sin egen buffé i form av en förrätt, en mellanrätt, 2 huvudrätter, dessert och bröd. Allt detta tog ca 2 timmar, bra jobbat. Alltid roligt att göra saker som inte bara är baserade i ens eget kök där man kan varenda liten sak och känner sig bekväm.

PSX_20150927_205450

Dock jobbade jag på herrgården för många år sedan när jag började min karriär som kock men då var det en restaurang med konferens och hotell verksamhet och idag är kökets sig inte det minsta likt. Deras koncept idag går ut på att man hyr en egen herrgård, alltså ingen öppen verksamhet som en restaurang eller hotell. Om man vill finns olika aktiviteter som till exempel aktiv matlagning, eller så kan man hyra herrgården och stänga in sig från omvärlden om man vill det, som att hyra en stuga men med mycket större möjligheter och snäppet pampigare.

Den här veckan är ganska lugnt på extra grejer. Jag publicerar ett recept på Dinvinguide.se den här veckan som borde finnas tillgängligt från onsdag. Den här gången bjuder jag på ett glassrecept. Håll ögonen öppna så får ni hotta upp fredags myset nu på fredag med denna härliga glass. Vi har några mindre cateringar senare i veckan. Annars ligger den mesta energin nu på nya rätterna som måste bli klara och att planera ”beer makers dinner” i slutet av oktober.

Imorgon står jag åter i köket och vispar i kastrullerna och laddar upp för en ny vecka på bistron!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.