Hösten är här och det är mycket att planera.

Hösten har anlänt och det är mycket att planera nu. Vi närmar oss till exempel marknads helgen, Mårten Gås och julbordet är närmre än vi tror.

Jag har även planer på några andra special kvällar i höst som hummerafton och ”beer makers dinner”. Och vi ska även finna tid att byta meny en sista gång innan julbordet. Menyförslag till olika bröllop till nästa sommar är utskickade så just nu finns tid att planera annat. Bakom kulisserna händer det mer än man kan tro även när det ser lugnt ut. Så håll utsikt efter event i höst.

Öl ligger varmt om hjärtat hos mig och borde få mer uppmärksamhet, speciellt till maten. Så jag själv hoppas verkligen att vi får till en ”beer makers dinner” nu i höst, jag har varit intresserad att göra detta tidigare men det gäller att hitta ett bra byggeri som också vill ställa upp och framför allt har tid.

Alla vet att tid är det ont om, speciellt när man är ute efter småskalig. Jag/vi vet för att vi är själva småskaliga och har inga extra anställda som kan ta ens pass om det skulle behövas. Att alltid finnas med i service och ”prepp” gör att all annan planering, möten osv måste läggas innan innan allt drar igång eller en stängd dag. Tidsbristen är ständig, många känner förmodligen igen problemet.

Om ni inte har sett så har vi en spännande rätt med vildand. Jag varmröker vildanden lätt, ganska så kort tid och sen bakar klart den i ugnen. Den serveras med bland annat borlottibönor, skållade tomater, asiatisk schallotenlök, tomatvinnigrette, blandade örter och buskkrasse.PSX_20150908_115618

Jag hoppas den kommer sälja bra och att våra gäster vågar testa något nytt. I en liten stad som Strängnäs så kan en sådan rätt vara som en steg ut i rymden. Då vitlöksbröd ses som en förrätt och plankan har samma försäljning som på 80-talet och bönor var något som man fick i skolan eller hos farmor som ofta inte var så inbjudande. (ta inte illa upp, men så är verkligheten som i de flesta småstäder)

Men matutvecklingen i Sverige har kommit långt sedan dess och nu äter vi ofta för njutning och inte enbart för att överleva och där med har vi också ändrat sättet att laga mat. Så nästa gång våga testa något nytt och lita på att kocken vet vad den gör. Smaker är dock personligt och det tar tid att bygg upp sitt smakförråd, men variation och nyfikenhet är enda sättet att utveckla det.

Mina smaklökar har precis upptäckt kryddtagetes. Vilken annorlunda smak, väldig intensiv
men ändå trevlig.20150905_133513 Ska lägga den på minnet till nästa säsong, den passar lika bra i förrätter som desserter med sin unika smak.

Årets julbord är tänkt att det ska vara flera nyheter än förra året och med mer lokalt producerade råvaror. Djungelgurkan är en av nyheterna som kommer finnas inlagda med persiljeblommor, krondill och senapsfrö. Julbordet början den 2 december i år och vi kör fram till och med den 20:e.

IMG_2676

 

 

 

 

 

 

Imorgon öppnar vi för en ny vecka och hoppas vi ses då!

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.