Nya menyn är igång!

Nya menyn är klar och redo att serveras, i tisdags bytte vi de sista rätterna.

Är riktigt nöjd från första början den här gången, det känns bra! Igår satte vi upp kammussla, vildand, dilamm, nytt till Äleby rätten och blåbär dessert. Förra veckans nytt blev rödspätta, nytt till veckans fisk, ny sallad, en gräddfil och hjortron dessert. Med mindre justeringar blev allt bra tillslut, dock inte helt väntat då jag var osäker på många punkter. Tycker vi har fått till en bra varierad meny nu med bra utvalda råvaror. Självklart har vi kvar några stående rätter som den klassiska Skagen, oxkind, ostbricka med mera.

PSX_20150826_163750

De tre rätterna på bilderna är Dilamm från Oviken med brytbönor, spenat, rödbrokig skogskräppa, ’lammragu’, yoghurt från Väddö, svartbränna ost, solros, citron och mynta.
Glass med blåbär och rödvin, getostmousse, havresmulor, färska blåbär, blåbärskräm med ingefära och triangel oxalis.
Kammusla med bonbönor, zuccini, kristalläpple, gurka, persiljaolja, gröna vinbär och flera olika örter, serveras med en bondbönsoppa på sidan av.

Lönings vecka och bra tid att köra in sig på nya rätterna, vilket brukar ta några dagar då det är mycket nya saker och komma ihåg då varje rätt innehåller ca 6-8 komponenter, ibland mer och nya tillagnings metoder gör att man kan bli lite snurrig i huvudet ibland.

På söndag bär det av mot Jämtland och besök på bland annat Oviken där dilammen kommer ifrån, ska bli roligt och se hur deras produktion ser ut. Mer om det nästa gång.

Vi ses!

PSX_20150826_162844

PSX_20150826_163951PSX_20150826_162413