Vildand och borlottibönor

Lättrökt vildand från Äleby gård med färska borlottibönor, Hornudden tomater, bakad lök och örter.

Det blev backup planen istället för rödbetorna med stensöta, hallon, malt och getost. Har inte hunnit testa den ordentligt och när det fanns lite vildand kvar hos Äleby så fick det bli så, dessutom början and jakten snart. Den andra rätten får vara med på menyn vi ett senare tillfälle när jag vet mer hur jag ska bygga upp den. Jag kommer varmröka vildanden försiktigt i ca 20 min, sen kommer jag försluta den i vacumpåse och temperera klart den i ugnen till lagom temperatur. Tomaterna kommer vara skållade och de kommer blandas ihop med bönor och örter som sedan vänds runt med tomatvinnigrett innan servering. Vilket som så har jag en vecka till på mig utifall jag skulle komma på några ändringar innan den ska upp på menyn.

Olivia - potatislök
Olivia – potatislök

Ny testat är en löksort som heter Olivia och är en potatislök med anor från ett slott utanför Västerås som Gourmetgrönt levererar. Den växer i knippen nästan som vitlöks klyftor och har ungefär samma storlek.
Bakade lökarna i vacumpåse med smör, flingsalt, soja, vinäger och örter. Ska även prova en schalottenlök som är en röd asiatisk sort som används flitigt i IMG_2462asien, ska testa och tillaga den på samma sätt som den andra och se vilken som passar bäst ihop med rökt vildand, bönor och tomater. Det kommer finnas lite asiatiska influenser i denna rätt så hade varit roligt och få med den asiatiska löken men jag får testa imorgon vilket som blir bäst.

Imorgon kommer även de första dilammen från Oviken som jag beställt, det kommer blir intressant och se hur de är men jag tror att det kommer bli riktigt bra. Lammet kommer serveras med tillbehör som bland annat yoghurt från Väddö, Svartbränna ost från Oviken, brytbönor och nyzeeländsk spenat. Men ni får vänta till nästa vecka innan den finns på menyn. Den här veckan byter vi ut 4 st rätter från sommar menyn. Rödspätta MSC, pluma rapsgris, nya tillbehör till veckansfisk och hjortron kommer ta plats från och med imorgon kväll.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.