Fullfart!

Den här veckan har det varit fullfart, vi förbereder catering i helgen, vi hade Sommarnatt event i onsdags tillsammans med Mitt Strängnäs, Kockens Tips publicerades, och mycket bokat i restaurangen.

Nu är alla moussetårtor klara så gott det går tills imorgon lördag då man får lägga det sista. Till huvudrätten kommer de bland annat få Dovhjorts stek från Äleby Gård i Stallarholmen som kommer serveras med kålen jag pratade om härom dagen, persiljerot, kantareller, salladslök och rostad vitlöks sky. Persiljeroten är en härlig rotfrukt som är riktigt bra nu mot sensommaren, den är inte så vanlig i butikerna men får ni tag i den så testa gärna om ni inte gjort det.

Persiljerot

Till utseendet är den väldigt lik palsternacka och ganska lätt och ta fel, men det finns ett enkelt knep och se skillnad på dem. Om man kollar på toppen av roten där blasten har suttit, på persiljeroten är den slät knopp och på palsternackan så buktar den ut lite. Om ni jämför nästa gång ni har chansen så kommer ni förstå exakt vad jag menar. Persiljeroten är även mer lik en morot i formen och lite avlång medans palsternackan är ofta en ”knubbigare”.

Smaken är som en blandning mellan palsternacka och selleri. Jag gillar när man helsteker den eller att man gör en riktigt slät puré. Jag kommer använda mig av persiljeroten på nästa meny nu när sommarmeny ska bytas ut.

Variation på tropiskfrukt och kokosorbet
Variation på tropiskfrukt och kokosorbet

I onsdags hade Mitt Strängnäs ett event där restauranger i Strängnäs skulle erbjuda en rätt mellan 5-50 kr, och att man sen skulle gå runt på alla restauranger och testa deras erbjudande och samtidigt samla stämplar.
Vi hade ett ”tropiskt” tema i bardelen där vi serverade en variation på tropiskfrukt med kokossorbet och blandade drinkar med tropiska smaker.
Det som jag märkte var att andra restauranger hade väldigt matiga erbjudanden så kan tänkta mig att de flesta bara orkade äta från en restaurang innan de blev mätta, förhoppningsvis fick de plats för våran dessert.

 

 

Vi hoppas vädret håller tätt imorgon då all mat under cateringen kommer värmas och tillagas på grillar, då det inte finns ett riktigt kök. Kan bli intressant!

Vill ni bjuda på något trevlig i helgen så kan jag tipsa er om receptet på mälargös som publicerades här om dagen, klicka på bilden för att komma till receptet.

Mälargös
Mälargös med isört, gurka och fläder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.