köket

Vi startar upp..

Ny vecka. Bistron är stängd men vi är där och gör måndags sysslorna. Beställer varor, stämmer av inför veckan och fixar och trixar.

Nu under sommaren när det finns mycket lokalproducerat har vi ca 7-9 olika leverantörer som alla har sina olika produkter som vi vill använda. Det är roligt att använda producenter i närheten men det tar också mer tid av dig som ansvarig att planera veckorna och få ihop allt man behöver och hålla koll på allt så det kommer hem i tid.

IMG_2338

När man beställer från en stor grossist kan man beställa alla produkter från ett ställe och också erbjuds leveranser varje dag, medans med mindre producenter som själva står för leveranserna och även ibland att vi åker och hämtar det vi behöver själva så krävs mer planering från båda sidor och enstaka leveranser varje vecka.
Så när vi beställer från småproducenter försöker vi få med allt på en gång under 1 leverans varje vecka som ska räcka i 5 dagar.

Idag kom min kollega i köket förbi med en färsk vaxkaka från bin, riktigt häftig. Ska bli roligt och se vad vi kan göra med det.

IMG_2341

 

I fredags började service mindre bra då våran Paco jet (glassmaskin) började lukta bränd metall/kretskort när vi skulle köra igenom första glassen.

Var tvungen att stänga av den helt innan något skulle gå riktigt snett i maskinen.
Man vill inte chansa mIMG_2335ed en maskin som kostar strax över 20 000 och bränna upp den helt. Så nu försöker vi få tag på ett företag som kan serva den, men det är semestertider så det kan ta en stund men hoppas det löser sig då vi är beroende av maskinen dagligen.
Räddaren i nöden blev Axel från Axellent som kunde låna ut sin maskin till oss så det blev endast ett fåtal gäster som blev
drabbade.

Imorgon öppnar vi kl 17.00 som vanligt men vi kommer vara där kl 08.00 och förbereda hela menyn så allt är topp till kvällen.
Vi kommer även denna vecka ha ett begränsat antal av kantarelltoast på smörstekt levainbröd. Först till kvarn gäller!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.